Yüksekte Çalışma Eğitimi

Yüksekte Çalışma Eğitimi Nedir?

Yüksekte Çalışma Eğitimi Nedir?

 

Yükseklik kavramının ne olduğu bilindiğinde yüksekte çalışma eğitiminin önemi de ortaya çıkacaktır. Kısaca tanımlamak gerekirse bir kişinin herhangi bir malzeme veya ekipman olmadan rahatlıkla çıkılamayacak yükseklik diye tanımlama yapmak yanlış olmayacaktır. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi yüksekte çalışma eğitimi tehlikeli ve riskli olabilecek çalışan kişilerin alması gereken ve yüksekte yapılan çalışmalar için geçerli ve gerekli olan bir eğitimdir.

Mevzuata göre özel olarak değerlendirilerek bu eğitimin uzmanı tarafından verilmesi gereken eğitimdir.

 

Yüksekte Çalışma Eğitimi Nerede Verilir?

 

Yüksekte çalışma eğitimleri işyerlerinde uygun yerlerin olması durumunda işyerlerinde verilebilmektedir. Ayrıca Boğaziçi OSGB ofis merkezimizdeki eğitim alanında da eğitim düzenlenmektedir. Asıl olan işletmelerde uygun malzeme ve ekipmanların olması durumunda işletmelerde bu eğitimin verilmesi daha uygun olacaktır. Sebebi ise işletmelerde bulunan çalışanların bulundukları işletmede yüksekte çalışma yapacak olmaları ve o işletmelerdeki pratik eğitimleri almaları kolaylıkla sağlanabilmektedir.

 

Yüksekte Çalışma Eğitimi İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?

 

Ofis merkezimizde bu eğitimlerin verilecek olması durumunda personellerin sadece kendilerine ait paraşüt tipi emniyet kemeri temin etmeleri yeterli olacaktır. İşletmelerde bu eğitimlerin yapılması durumunda ise İskele, Merdiven, Emniyet Kemeri, Baret, Can halatları, yoyo, Karabinalar vb. ekipmanlar gerekli olacaktır. Tam liste eğitim düzenlenecek işletmelere bilgi verilerek bu malzemeleri temin etmeleri istenecektir.

 

Yüksekte Çalışma Eğitimleri Nasıl Belgelendirilecektir?

 

Vermiş olduğumuz eğitimlerin belgelendirilmesi MEB onaylı veya IRATA/SPRAT eğitmenlerin verdikleri eğitim sonrasında verilebilecek eğitim ile belgelendirilecektir. Verilecek belgelendirme yapılmadan öncesinde eğitmenlerin sınavından başarılı olunması gerekmektedir. Eğitim sonrası sınavdan başarılı olamayan personellerin tekrar yapılacak olan sınavda başarılı olmaları durumunda sertifikasyon işlemleri yapılacaktır. Eğitim belgesi üzerinde eğitimin konuları personellere ait isim soy isim görevi ve sertifikayı veren kurum ,eğitmenin sertifika numarası, İsmi ve soy ismi sertifika verilen tarih ve belge numaraları yer almaktadır.

 

Yüksekte Çalışma Eğitimlerini Kimler Vermektedir?

 

Bu eğitimlerin verilebilmesi için öncelikli olarak hem uygumla hem de teorik olarak bu eğitimleri tam olarak bilmesi  gereklidir. Bu sebepten dolayı bu eğitimlerimiz uygulama yapabilen ve tecrübeli eğitmenler tarafından verilmektedir. Bilindiği gibi çalışma sahalarındaki zorlukları ve koşulları bilmeyen kişiler tarafından bu eğitimlerin verilmesi yeterli olmayabilir. Bu konu eğitimin etkili ve nitelikli olması açısından çok önemlidir. Piyasada bu eğitime sahip eğitmenlerden yetkinlik istenmekte ve eğitimlerini belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu eğitimler ise  gerekli olan eğitimi alıp yapılacak sınavda başarılı olanların belgelendirilmesi IRATA ve SPRAT sertifikasyon kuruluşları tarafından belgelendirilmektedir.

 

Yüksekte Çalışma Eğitimleri Kaç Gün Sürmektedir?

 

Verilecek olan eğitimin içeriklerine göre 1. Seviye Yüksekte Çalışma Eğitiminde 8 saat / 1 gün 2. Seviye Yüksekte Çalışma Eğitiminde ise 16 saat/2 gün sürmektedir. Eğitimin özellikleri ve içerikleri ayrıntılı olarak hazırlanmaktadır.